Kiinnostaako keramiikka? Säväyttävätkö sisustustekstiilit? Kiehtooko kuosisuunnittelu? Puhuttelevatko perinnekäsityöt? Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsästä löydät nämä ja paljon muuta!

Taiteen perusopetus on laadukasta lapsille, nuorille ja aikuisille tarkoitettua vapaa-ajalla toteutettavaa taideopetusta. Opetus on tavoitteellista, valtakunnalliseen opetussuunnitelmaan sidottua ja sitä antavat alan koulutetut opettajat.

Käsityön taiteen perusopetuksen tavoitteena on antaa oppilaalle kokemuksia käsityöstä, muotoilusta ja teknologiasta sekä syventää näihin kuuluvaa osaamista. Opinnot luovat edellytyksiä myönteiselle suhteelle käsityölliseen tekemiseen ja innostavat oppilasta oivalluksiin, mielikuvitukseen ja tekemisen iloon.

Käsityön taiteen perusopetuksessa oppilas oppii ilmaisemaan itseään käsityön eri osa-alueilla, jotka ovat esinesuunnittelu ja esineiden valmistus, tekstiilin ja vaatetuksen suunnittelu ja valmistus sekä ympäristön suunnittelu ja rakentaminen. Käsityöilmaisu perustuu kulttuuriperintöön, taiteidenvälisyyteen ja luonnontuntemukseen. Oppilas oppii arvostamaan kädentaitoja ja ymmärtää käsityön kulttuurisia merkityksiä. Opiskelu luo edellytyksiä jatko-opinnoille, elinikäiselle harrastamiselle ja visuaalisen kulttuurin kehittämiselle.

Ilmoittautuminen kevätlukukaudelle 2023 alkaa maanantaina 31.10.2022. Paikkoja on avoinna lasten, nuorten ja aikuisten käsityön taiteen perusopetuksen ryhmissä 11 paikkakunnalla Pirkanmaalla. Lisätietoa opinnoista löydät Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän sivuilta.

Ilmoittaudu pian, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

Tulosta