Unelmoitko ihanan paksusta, ulkoiluun sopivasta kaarrokeneuleesta? Hyvä vaihtoehto islantilaiselle villalle ja islantilaisneuleelle on kaarrokeneuleen valmistaminen Taito Pirkanmaan tuottamasta paksusta Pirkka-langasta. Olemme uudistaneet klassisen kaarrokeneuleemme mallia istuvammaksi, muun muassa hihoja on hiukan kavennettu aikaisemmasta mallistamme.

Taito Pirkanmaa on tuottanut omia käsityölankoja Tampereella 1960-luvulta lähtien. Tuotekehitystyön alkuvaihetta helpotti se, että Tampereella oli pitkä langanvärjäyksen ja kehräämisen perinne – värjäämöitä ja kehräämöjä löytyi useita teollisuuskaupungin keskustan kortteleista.

Lippulaivatuotteemme, Pirkka-villalanka tuli markkinoille laajamittaisesti 70-luvun alussa. Laadun takana on oma villasekoitus, joka tehdään norjalaisen yhteistyökumppanimme kehräämössä. Suomessa tehdyn jatkojalostuksen osuus on huomattava, yli puolet koko langan tuotantoketjusta.

Pirkka-lanka värjätään Pirkanmaalla Hämeenkyrössä PMK Värjäämö Oy:n padoissa. Värjäyksessä käytetään EU-standardien mukaisia värejä, ja toiminta on ympäristöviraston antamien ympäristöohjeiden mukaista. Värjäyksen jälkeen langat kuljetetaan vain muutaman kymmenen kilometrin päähän Tampereelle, Verkarantaan, jossa vyyhdit tarkastetaan yksi kerrallaan ja vyötetään. Verkarannassa sijaitsee myös lankakauppamme Verkavilla.

Värjäys on Taito Pirkanmaan omien lankojen valmistuksessa yksi tärkeimmistä vaiheista. Kestävyyden lisäksi Taito Pirkanmaa tunnetaan juuri väreistä. Valtavan värivalikoiman taustalla on pitkään kestänyt yhteistyö neuletaitelija Sirkka Könösen kanssa.

Kiinnostuitko? Valmiin tarvikepaketin avulla pääset nopeasti työhön kiinni. Tutustu tästä kolmeen valmiiseen värimalliin: Hiili, Jääkuningatar tai Mokka. Hiili on muotoiltu hiukan istuvammaksi muun muassa hihoja kaventamalla, Jääkuningattaressa ja Mokassa on enemmän väljyyttä.

Vai haluatko mieluummin suunnitella oman kaarrokeneuleen? Sekin toki onnistuu! Oman kaarrokeneuleen suunnittelu alkaa lankakarttaan tutustumisella. Löydät kartan verkkokaupastamme tämän linkin takaa. Paksusta ja ohuesta Pirkasta löytyvät kummastakin samat värit.

Tarvitset kaarrokeneuleeseen koossa 36/38, 40/42 tai miehen koossa 50/52 pohjaväriä 500/600/700 grammaa. Kaarroke tehdään pohjavärin lisäksi neljällä värillä, joiden menekit ovat 100 g, 100 g, 50 g ja 50 g. Mainitse verkkokauppatilauksesi lisätiedoissa, että valmistat kaarroneuletta – laitamme ohjeen sinulle mukaan.

Meistä on ihanaa nähdä meidän materiaaleista valmistettuja valmiita käsitöitä. Olisimme iloisia, jos jakaisit oman valmiin neuleesi vaikkapa Instassa #taitopirkanmaa #pirkkalanka.

Paksun Pirkka-langan tekniset tiedot

Paksu Pirkka sopii parhaiten käsinneulontaan, paksujen lankojen neulekoneille, kudontaan sekä huopiin.

Sport-vahvuinen lanka, jonka tex on 285 x 2, 100 g, 175 m. Neulepaitaan suosittelemme koon 3½–4 puikkoja. Esimerkiksi lapasiin kannattaa kuitenkin valita hieman ohuemmat 2½–3 koon puikot.
Langan tiheys on 21 s x 29 krs = 10 cm.
Paksu Pirkka-lanka on pehmeää 100-prosenttista villalankaa.
Tuulettamalla ja käsinpesten neule säilyy pitkään kauniina.
Pirkka-langan värivalikoimassa yli 80 väriä. Ohuesta ja paksusta Pirkasta löytyvät samat värit.
Paksua Pirkkaa voit ostaa kahdessa eri koossa, 100-grammaisena vyyhtinä sekä kätevässä 50-grammaisessa pallokerässä.

Tulosta