Tule mukaan ikimuistoiselle kesäleirille Tampereen hauskimmassa paikassa!

Taito Pirkanmaa ja Tampereen matkailun suurin vetovoimatekijä Särkänniemi toteuttavat tulevana kesänä yhteistyössä ainutlaatuisen elämysleirin lapsille. Leiri järjestetään lomakauden lopussa 2.-6.8.2021

Leirin teemana on Lammas ja villa. Leiriohjelmassa yhdistyvät maatilatoiminta, eläintenhoito ja käsityötaitojen oppiminen leikkejä ja pelailua unohtamatta, Tampereen hauskimmassa paikassa! Leiri on kokonaisuudessaan Koiramäen eläinpuistossa, jossa leiriläisillä on oma leiritila, ruokailut hoidetaan Särkänniemen ravintoloissa ja tuleepa akvaariokin tutuksi päivien aikana. Leirin tavoitteena on tuottaa lapsille unohtumaton elämys ja opettaa heille perinteisiä käsityötaitoja, kuten miten lampaan villa muokataan kankaaksi Leirin päätteeksi leiriläiset saavat päivän rannekkeen Särkänniemen huvipuistoon.

Taito Pirkanmaa on tuottanut vuodesta 1912 käsityökoulutusta ja vaalinut aineetonta kulttuuriperintöä, käsityötaitoa toiminnassaan. Yhdistykseen 11 toimipisteessä ympäri Pirkanmaata järjestetään käsityön taiteen perusopetusta sekä aikuisille että lapsille Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsässä sekä paljon erilaista kurssi- ja työpajatoimintaa. Koiramäki on Särkänniemen huvipuiston sisällä Mauri Kunnaksen kirjojen miljööseen teemoitettu eläinpuisto. Kaupunkimiljöössä sijaitsevassa puistossa pääsee tapaamaan oikeita eläimiä poneista possuihin, mikä alkaa olla jo harvinaista tämän ajan lapsille.  

Eläin- ja käsityöpainotteisen elämysleirin kokemus lapselle voi olla monitahoinen. Käsityön ja eläinten pedagogisia ja hyvinvointia lisääv vaikutuksia voi tarkastella monelta kantilta. Käsityötaitojen opettelu tukee lapsen muutakin oppimista; käsitöitä tehdessä looginen päättelykyky vahvistuu sekä käden hienomotoriikka kehittyy. Motorisella kehityksellä on todettu olevan suora yhteys lapsen tiedollisessa kehityksessä. Eläimiä käytetään sosiaalipedagogisesa toiminnassa hyvinvoinnin edistäjinä, esimerkiksi hevosia, koirakavereita ja lukumarsuja. Eläinten kanssa oleminen rauhoittaa ihmistä ja elämistä huolehtiminen kasvattaa vastuullisuuteen. 

Katso tästä linkistä myös Taito Pirkanmaan muut Kesä käsillä -lomaleirit! Paikkoja on vielä jonkun verran jäljellä.

Ilmoittautuminen elämysleirille Särkänniemeen:

https://arvi.taito.fi/fi/kauppa/taito-pirkanmaa-ry/836

Lisätiedot:
Anna Puolakka anna.puolakka@taitopirkamaa.fi p. 050 349 4810
Tiia Tuominen tiia.tuominen@sarkanniemi.fi p. 050 3888 999 

Lue lisää:
www.taitopirkanmaa.fi 
https://sarkanniemi.fi/fi/koiramaki 
https://static.punomo.fi/uploads/2017/03/kasityo-oppiaineen-merkitys.pdf 
https://www.gcfinland.fi/green-care-/menetelmat/elainavusteiset-menetelmat/  

Lammas Koiramäessä

Koiramäen miljöö

huovutus

Tulosta