Tulevana kesänä vasarat paukkuvat ja eväskääreet rapisevat neljässä Pirkanmaan kunnassa, kun erityiset metsäaiheiset lastenleirit pyörähtävät käyntiin heti koulujen loppuessa. Metsästä käsin -pilottileirit ovat osa Operaatio Pirkanmaata, jossa jatketaan kulttuuripääkaupunkihaun aikana tehtyä työtä 19 kunnassa alueen asukkaiden ja elämystalouden toimijoiden hyväksi.

Vaikka kulttuuripääkaupungin titteli menikin Ouluun, Pirkanmaan alueen asukkaat pääsevät iloitsemaan näistä hakuprosessin aikana alkusysäyksensä saaneista hankkeista.

Metsästä käsin -projektissa kehitetään laadukasta, vastuullista ja vaikuttavaa käsityötoimintaa tarjolle Pirkanmaan kuntiin. Kesällä pilotoidaan paikallisesti varioituvia leirikokonaisuuksia, jotka rakentuvat erilaisten ympäristö- ja luontoteemojen ympärille.

Leirisuunnittelua ohjaavia arvoja ovat vastuullisuuden lisäksi osallisuus, yhteisöllisyys, saavutettavuus ja yhdenvertaisuus. Lapset pääsevät leireillä seikkailun, keksimisen ja leikin kautta kokemaan onnistumisia, osaamisen ja ongelmanratkaisutaitojen karttuessa samalla. Leirit luovat pohjaa myös lasten teknologiaosaamiselle, parantavat luontosuhdetta ja edistävät arjen taitoja, kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja organisointitaitoja.

Kesäkaudella 2022 pilotoitavia lastenleirejä järjestetään Akaassa, Kangasalla, Orivedellä, Pirkkalassa ja Vesilahdella. Akaan leirillä nikkaroidaan, Orivedellä ja Pirkkalassa rakennellaan, Kangasalla ja Vesilahdella puolestaan mennään retkelle. Oriveden toisella leirillä sukelletaan aikamatkalle.

Yhteisprojektissa Operaatio Pirkanmaan kanssa tuotetut Metsästä käsin -leiripilotit 2022:

Kangasala
Taitokeskus Kangasala, Ellintie 2, Kangasala
Metsästä käsin – Mennään retkelle ti–to 7.–9.6. klo 10–14, 3 pv. Valmistamme retkitarvikkeita ja teemme retken lähiseudulle. Hinta 110 €.
Lisätietoja kangasala@taitopirkanmaa.fi, P. 050 527 3125

Vesilahti
Taitokeskus Vesilahti, Tapolantie 1 B, Vesilahti
Metsästä käsin – Mennään retkelle ti–to 2–4.8. klo 10–14, 3 pv. Valmistamme retkitarvikkeita ja teemme retken lähiseudulle. Hinta 110 €.
Lisätietoja vesilahti@taitopirkanmaa.fi, 050 342 2508

Pirkkala
Toivion koulu, Korpitie 13, Pirkkala
Metsästä käsin – Rakenteluleiri ma–to 6.–9.6. klo 10–14, 4 pv, hinta 135 €. Leirillä fiilistellään metsää, rakennellaan leikittävää pienoismallia omalle taskukaverille ja opetellaan tekemään liitoksia, joiden avulla voi tehdä esimerkiksi majan.
Lisätietoja napsa@taitopirkanmaa.fi, 050 560 6332

Orivesi
Taitokeskus Orivesi, Auvisen talo, Keskustie 37, Orivesi
Metsästä käsin – Rakenteluleiri ma–to 6.–9.6. klo 10–14, 4 pv. Tutustumme luonnosta löytyviin materiaaleihin. Tutkimme luupilla silmuja, käpyjä ja ötököitä käsityön näkökulmasta, kuuntelemme metsän ääniä sammalvuoteella ja leikimme. Leirillä pääset mm. tekemään itse väriaineita, maalaamaan luonnonväreillä, punomaan ja touhuamaan metsässä. Hinta 135 €
Metsästä käsin – Aikamatkalla ma–to 13.–16.6. klo 10–14, 4 pv. Tutkimme ajan kulkua ja huristelemme historiaan leikin ja käsityön keinoin. Leirillä pääset rakentelemaan, ompelemaan ompelukoneella ja maalaamaan isoa pintaa. Hinta 135 €
Lisätietoja orivesi@taitopirkanmaa.fi, 050 433 8681

Akaa
Kulttuuritalo Laaksola, Ryödintie 2, Toijala, Akaa
Metsästä käsin – Puutyöleiri ma–to 13.–16.6.2022 klo 10–14, 4 pv, hinta 135 €
Leirillä tehdään leluja ja hauskoja keksintöjä. Leiri soveltuu 8–12-vuotiaille
Lisätietoja napsa@taitopirkanmaa.fi, 050 560 6332

Koko Taito Pirkanmaan lasten lomaleiritarjonta esitellään ja linkki ilmoittautumiseen löytyy täältä. Kun tehdään käsitöitä niin teknologian kuin taiteenkin kattavana, jokaiselle kuitenkin kaikkein parasta lienevät ne vastuullisesta mehiläisvahakääreestä kuoriutuvat eväät retkipäivänä.

Lisätietoja:
Metsästä käsin -projekti
Marja-Leena Seilo
Kehittämispäällikkö
marja-leena.seilo@taitopirkanmaa.fi
p. 050 593 4880

Tulosta