Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän oppilaat taiteilevat Nokian Puropuistoon omituisia savihahmoja sisältävän näyttelyn, joka ajan kanssa katoaa osaksi luontoa. 

 Tulevien viikkojen aikana Puropuistossa liikkuvat saattavat huomata mitä erikoisempia hahmoja kurkkimassa kivien juurelta tai puun takaa. Kyseessä on Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän oppilaiden katoava omituisten hahmojen näyttely.  

– Lukuvuoden teema, omituiset käsityöt, tuo opetukseemme tänä vuonna vähän erikoisempaa tvistiä, kertoo Nokialla ja Tammelassa opettajana työskentelevä Tetti Tuhkio.

– Saatamme kokeilla hieman erikoisempia tekniikoita, uusia paikkoja tehdä käsitöitä tai yhdistellä eri materiaaleja uudella tavalla. Tärkeintä on kuitenkin edelleen uusien asioiden oppiminen ja kädentaitojen harjaantuminen, Tuhkio tarkentaa. 

Kerholan Näpsä-ryhmien ensimmäiset omituiset käsityöt pääsevät siis ilahduttamaan Puropuiston käyttäjiä. Työt viedään puistoon viikkojen 36 ja 37 aikana. Koska savi on täysin luonnosta peräisin olevaa materiaalia, niin nämä teokset saavat ihan vapaasti jäädä puistoon, josta ne sitten ajan kanssa sateiden myötä katoavat.

Nokian kaupungin puutarhuri Venla Kuuselan mukaan tällainen yhteistyö on aina kannustettavaa.

– Kun minulta kysyttiin lupaa tähän puistonäyttelyyn suostuin oitis. Mielestäni tämä on oikein kiva idea, ja ilahduttaa varmasti myös puiston muita käyttäjiä, Kuusela sanoo. 

 Kädet savessa kaikilla ryhmillä 

Nokialla opiskelee Käsityö- ja muotoilukoulussa taiteen perusopetuksen parissa tällä hetkellä lähes sata oppilasta. Opetusta annetaan Kerholassa sekä Myllyhaan ja Nokian kouluilla. Kouluilla toimivien ryhmien oppilaat vievät omat oudot ja omituiset hahmonsa koulujen lähiympäristöön, jossa myös koulun muut oppilaat ja opettajat voivat käydä niitä katsomassa. 

– Toivomme toki myös, että näpsäläiset kävisivät yhdessä oman perheensä kanssa tutustumassa näihin hienoihin teoksiin, ennen kuin ne katoavat, Tuhkio kannustaa.

Tulosta