Keramiikkanäyttely avautuu Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa 24.4. Näyttelyn aiheena on ihmisyyden monet eri kasvot.

”Ihmisiä on paljon eriluonteisia ja -vartaloisia sekä muuten erilaisia. Kaikenlaiset ihmiset ovat kuitenkin sallittuja ja erilaisuus on rikkaus.”

Käsityö- ja Muotoilukoulu Näpsän syventävien opintojen keramiikan opiskelijat ovat tehneet Galleria Viviin näyttelykokonaisuuden teemalla Ihmisyyden monet kasvot. Teema valittiin oppilaiden kanssa äänestämällä yhdessä mietityistä aiheista.

”Ihmisyyden monet kasvot” on laaja kattoteema ja sitä on jokainen ryhmän oppilas lähestynyt omasta näkökulmastaan. Savea työstäessä on pohdittu muun muassa kehopositiivisuutta ja kehorauhaa. Töiden lähtökohtina on ollut myös ahdistusta, pelkoa ja surua. Yksi nuorista kertoi työn lähtökohtana olleen ajatus siitä, miten ihmiset näkevät toisensa, ja miten näyttelyteoskin tullaan näkemään eri tavoin sen katsojien silmissä.

Ihmisyys ja inhimillisyys ovat käsitteinä laajoja. Näyttelyä koonneet nuoret ovat pohtineet töissään myös realismia, täydellisyyden vastakohtia sekä ihmisten kahta eri puolta totuudesta. Teosten valmistumista on ohjannut myös ajatus epätäydellisestä ihmisestä, mikä määrittää täydellisen ihmisen? Joskus ulkopuolisen silmissä rikkinäiseltä näyttävä ihminen voi olla kuitenkin onnellinen ja tyytyväinen tilanteeseensa.

Näyttelyä ohjanneet opettajat Katja Malinen ja Anna Puolakka asettivat töille kaksi reunaehtoa: toinen teoksista olisi roikkuva ja toinen tasolla.

Näyttely avautuu Galleria Viviin, joka sijaitsee Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa. 

Näyttely on avoinna 24.4.-11.5. arkisin 9-20.

Tulosta