Taito Pirkanmaa, Kotiliesi Käsityö ja Suomen Kädentaidot -messut järjestivät syksyllä kilpailun, jonka tavoitteena oli suunnitella heijastava tuote. Näy pimeässä -kilpailuun saapui parisenkymmentä kilpailutyötä, joista on palkittu nyt neljä parasta. Kilpailun parhaat palkittiin Kotiliesi Käsityö -lehden vuosikerralla, Taito Pirkanmaan lahjakortilla ja Suomen Kädentaidot kolmen päivän messurannekkeilla.

Näy pimeässä -kilpailun voittajatyöt parantavat jalankulkijan, pyöräilijän ja koiran näkyvyyttä hämärässä.

Heijastava palmikkopanta, sija 1.
Arja Luukas sai idean palmikkopantaan luettuaan lehdestä, että leipominen hoitaa aivoja – niin tekee myös neulominen. Syntyi letitetty panta, joka on aivan kuin pullapitko. Sen palmikkoon hän ompeli heijastavaa nauhaa ja kukkakoristeet hän virkkasi niin ikään heijastavasta langasta.

Heijastava lintunimilappu, sija 2.
Soila Kotirannan heijastava lintukoriste toimii myös nimilappuna, jonka voi ripustaa vaikkapa soitinkoteloon, harrastusreppuun tai kirjastokassiin. Nimi kirjoitetaan suojaan linnun siiven alle. Lintu ommellaan huovasta ja heijastavasta kankaasta.

Heijastava koiran nuttu, sija 3.
Niina Palomäki neuloi koiralle helposti puettavan nutun, joka soveltuu käytettäväksi talutusvaljaiden kanssa. Valjaisiin kiinnitettävän hihnan voi pujottaa nutun nappien välistä. Liivi neulotan villalangasta, johon yhdistetään heijastavaa lankaa.

Polkupyörän heijastava koriste, sija 4.
Sanna Kujanpää huomasi, että kaikissa uusissa pyörissä ei ole lain edellyttämiä heijastamia, joten hän päätti suunnitella ohjaustankoon kiinnitettävän heijastavan koristeen. Huopakankaiseen koristeeseen on painettu polkupyörä kankaanpainoväreillä ja tikattu runsaasti kuvioita heijastavalla langalla.

Tarkemmat ohjeet heijastavien tuotteiden valmistamiseen löytyy Kotiliesi Käsityö 8/2020 -lehdestä.

Yhteistyökumppanit:
Kotiliesi Käsityö
Suomen Kädentaidot

Tulosta