Kuvataiteilija Pirjetta Branderin teosten aiheita ovat käsityöt ja käsityön tekijät.

Mäntän taitokeskuksessa on esillä käsitöistä koostettuja tai jalostettuja taideteoksia sekä muotokuvia käsitöistä ja niiden tekijöistä. Lisäksi mukana on matkoilta löydettyjä, innoittavia käsitöitä taiteilijan kokoelmasta.

– Käsin tekeminen on tärkeä osa taiteen tekemistä. Käsillä tehdessä kirjaimellisesti käsittää eli ymmärtää asioita erityisellä tavalla, toteaa Pirjetta Brander.

– Käsitöissä minua kiehtoo variaatioiden määrä: loputon kekseliäisyys aiheiden, materiaalien ja mallien suhteen. Lisäksi jokainen tekijä tuo käsityöhön oman kädenjälkensä, tapansa ajatella ja tehdä, jolloin perinteisimmätkin mallit ovat uniikkeja. Käsin tekemisen tuottama ilo on ainutlaatuista ja käden taidoista on iloa ja hyötyä läpi elämän.

– On hienoa käyttää itse valmistettua vaatetta tai tavaraa. Sellaisesta riittää iloa moniksi vuosiksi, joskus tuleville polville asti. Joskus käytän käsitöitä sellaisenaan teosten materiaalina, toisinaan käsityöt ja tekijät ovat malleina maalauksissa, animaatioissa ja veistoksissa. Näin taide ja käsityö, käsityö ja taide sulautuvat näyttelyn teoksissa saumattomasti yhteen.

Teoskuva:
Pirjetta Brander: Flora, akvarelli paperille, 36 x 51 cm, 2021

Lisätietoja:
Pirjetta Brander, p. 040 731 1211
pirjetta.brander@pirjettabrander.com,
www.pirjettabrander.com

KÄSITYÖ JA TAIDE 4.6.–29.8.2021
näyttely on avoinna taitokeskuksen aukioloaikoina
Taitokeskus Mänttä
Itätorikatu 4, 35800 Mänttä
Avoinna ma–pe 10–17, la 10–14

Tulosta