Tampereen liki 200-vuotias Vanha kirkko uudistuu ensi kesänä monin tavoin. Kesäkuun alussa alkaa aivan uusi toiminta, Skeittitapuli. Avajaisia vietetään kesäkuun 1. päivänä kello 12–18. 

Skeittitapuli on avoinna kesä- ja heinäkuussa viitenä päivänä viikossa. Maanantaista perjantaihin Tapulista saa lainata pientä panttia vastaan välineitä skeittaukseen. Tarjolla on myös ilmaista opetusta parina päivänä viikossa. 

Avajaispäivänä puistosta löytyy myös Taito Pirkanmaan vastuullisen pukeutumisen Green Wardrobe hankkeen auringonkeltainen teltta kello 12–18. Teltalle voi tulla paitsi huoltamaan skeittikenkiään tai kiinnittämään housunlahkeeseensa merkin viestiksi, että on vastuullinen pukeutuja.  

Kässäteltan tuonti osaksi tapahtumaa sai alkunsa nuoren Eelis Holopaisen ajatuksesta. Holopainen osallistui Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän ja Tammerkosken lukion yhdessä tuottamalle Oma Green Wardrobe opintojaksolle. Kurssin tavoitteena oli ryhtyä kestävän kulutuksen ilosanomaa levittäväksi GWagentiksi. 

Yksi opintojakson tehtävä oli miettiä, miten kertoisin vastuullisesta pukeutumisesta kaverille niin, että se muuntuisi kuulijalla sanoista teoiksi. Skeittausta itsekin harrastava Holopainen ideoi Skeittitapulin avajaistapahtumaa ja jutteli aiheesta opettajalleen, Nanna Nurmalalle, joka innostui mahdollisuudesta viestiä vastuullisesta pukeutumisesta nuorille skeittitapahtuman kautta. 

Skeittitapulia toteuttaa Tuomiokirkkoseurakunta on yhteistyössä skeittaajaporukka Kaarikoirien kanssa. He toivottivat Taito Pirkanmaan Green Wardrobe -hankkeen tervetulleeksi mukaan avajaisiin. 

Kestävän pukeutumisen ideana on, että vaatteita pidetään pitkään huoltaen, korjaten ja tuunaten. Tällä tavalla on mahdollista viestiä ympäristöön myös omista kestävistä arvovalinnoistaan.  

Näin voimme itse kukin ryhtyä GWagenteiksi ja vähentää osaltamme vaatetusteollisuuden hiilidioksidipäästöjä. Teltalla voi kiinnittää vaikuttavan paikan vaatetukseensa tai huoltaa skeittikenkiään. Teltalta saa mukaan GW-esitteen, jossa on muutama vinkki omiin ilmastotekoihin ja vastuulliseen vaatekaappiin, hankkeen vetäjä Marja-Leena Seilo toteaa. 

Taito Pirkanmaan lapsille ja nuorille suunnatussa Green Wardrobe -hankkeessa pyritään ymmärtämään pikamuotiajattelun seurauksia ympäristölle ja tekemään ympäristön kannalta kestäviä ja vaikuttavia valintoja omassa pukeutumisessa. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tulosta