Vuoden tauon ja viimevuotisten virtuaalimessujen jälkeen käsityö kokoaa taas tulevana viikonloppuna Tampereelle niin käsityöalan toimijat ja yrittäjät kuin innokkaat harrastajatkin. Suomen Kädentaidot -messut juhlii 25-vuotisjuhlavuottaan 12.–14.11.2021 Tampereen messukeskuksessa järjestettävällä tapahtumalla. Käsityöala kokoontuu vuosittain näin laajasti vain Tampereen tapahtumaan. Vuonna 2021 tapahtuma juhlii 25-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden kantavia teemoja ovat taito, taidokkuus ja taitavat tekijät.

Taitokadulla Suomen Kädentaidot -messuilla on mukana 12 taitoyhdistystä, Taito Shop ja Taito-lehti ja toki myös Taito Pirkanmaa! Jokainen taitoyhdistys järjestää osastollaan ja Taitokadun lavalla innostavaa ohjelmaa. Messualueen ulkopuoliset messutarjoukset näet artikkelin lopusta.

Messuliput ovat tulleet myyntiin ja niitä on myynnissä rajoitetusti. Tänä vuonna myynnissä ei ole lainkaan kolmen päivän messurannekkeita. Kaikki lippumyynti pyritään keskittämään verkkoon ja kaikki liput ovat päivälippuja.
Aiemmista vuosista poiketen tänä vuonna myymälöissämme ei ole saatavilla pääsylippuja.

Osasto A 201 Taito Pirkanmaa messuhallissa

Tänä vuonna olemme jakaneet osastot niin, että isolla osastollamme on esillä lankoja, neuleita, Roosa Nauha keräystuotteita kuten Roosa nauha -lankoja ja sekä vasta julkaistu Roosa nauha -kampanjan neuleohjekuvasto ja lankauutuudet, kirjontaa ja ryijyjä.

Lehdellinen lämpöisiä neulemalleja

Suomen Kädentaidot -messujen yhteydessä julkaisemme vuoden 2021 talvisen neulelehden mallit. Ohjeita lehdessä on naisille ja miehille,  ja vaihtelevan vilpoisiin keleihin sopivat ohuemmat ja paksummat neulepaidat ja -takit ovat hyvin edustettuina. Neuleiden lanka on tietysti kotimainen perinnelankamme, Taito Pirkanmaan #pirkkalanka. Muutamat suositut värit varsinkin paksummasta Pirkkalangasta pääsivät hupenemaan hyllyistä, mutta onneksi saamme Verkarannassa kerittyä odotettua täydennystä juuri sopivasti ennen messuja!


Lehden voi tilata verkkokaupastamme printtiversiona tai digitaalisena kopiona, ja voit ladata myös sinua kiinnostavan yksittäisen ohjeen erikseen. Kuvaston normaalihinta on 12,90€, mutta messujen aikaan kuvaston saa kympillä.

Osasto A 194 Taito Pirkanmaa Taitokadulla

Taito Pirkanmaan pienempi osasto Taitokadulla on tulvillaan makrameetöitä ja paperilankatuotteita, muun muassa kauniita neulottavia tai virkattavia valaisimia syksyn pimeneviin iltoihin. Taitokadun osastolla on non stop -työnäytös, jossa virkataan paperilangasta hattu sekä tunnelmallinen kartionmallinen valaisin kodin kaunistukseksi.

paperilankalyhtyjä ja makrameeta
Kuvissa paperilangasta neulottu Liekki-lyhty, kierrätyspuuvillainen Halla makrameeseinävaate ja juuttilangasta solmeiltu unisieppari puuhelmillä merinovillahuopaisin lehdyköin. Kaikkiin tarvikepaketit verkkokaupastamme.

A-hallin Taitolava

Taitolavalla on työnäytöksiä koko messujen ajan. Tule tutustumaan käsityön kivoihin ideoihin ja vinkkeihin, uusiin materiaaleihin ja tekniikoihin Suomen taitoyhdistysten esittelyissä.

hexagon-punontaa rottingista: kori ja lampunvarjostin

Taito Pirkanmaa esittelee Suomen Kädentaidot -messujen Taitolavalla hexagon-korinpunontaa rottingista
pe klo 15, la klo 13:30 ja su klo 11:30. 

Myös käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä on mukana messuilla ja järjestää Taitolavalla nahkatyönäytöksen.

Taito Pirkanmaan verkkokauppa

Vuonna 2021 lippuja on myynnissä rajoitettu määrä, eivätkä kaikki halukkaat pääse paikalle Tampereen Kädentaitojen messuhulinaan. Siksi juhlistamme vuoden tärkeintä käsityötapahtumaa myös verkkokaupassamme.

  • Yli 60 € ostokset ilman toimituskuluja
  • Kaikissa tuoteryhmissä edulliset messuhinnat
  • tarjoukset voimassa tiistaihin klo 12 asti
  • Lankakauppa Verkavilla on auki poikkeuksellisesti myös lauantaina klo 10-15

Lue lisää messuista Tampereen messujen sivuilta.

Tulosta