Taitokeskus Orivesi

  • Värjäys luonnonväreillä on vuoden 2022 käsityötekniikka.

Taitokeskus Orivesi, Auvisen puoti
Keskustie 37, 35300 Orivesi
orivesi@taitopirkanmaa.fi

Taitokeskus, p. 050 433 8681
Avoinna ma–pe 10–17, la 10–14
Myymälä, p. 050 355 9272
Avoinna ma–pe 10–17, la 10–14

Tervetuloa tunnelmalliseen kädentaitojen taloon. Taitokeskus Orivesi on täynnä toimintaa ympäri vuoden.

Seuraa meitä somessa Facebook Instagram
#taitopirkanmaa #taitokeskusorivesi #onnielääkäsityössä #käsintehty #diy #handmade

Syyskuu

Saviset sisustusruukut, Orivesi

Nyt saat laittaa kädet saveen ja muotoilla savisia sisustusruukkuja! Ruukut viimeistellään paperinarulla tai muulla kuidulla.  

To 1.9. klo 17 – To 22.9. klo 20:15

Paikkoja vapaana: 3
Hinta: 55,00 €

Ilmoittaudu tästä
Taitoklubi syksy 2022, Orivesi

Taitoklubi on käsityön harrastajille suunnattu ryhmä, jossa tutustumme monipuolisesti eri käsityötekniikoihin ja materiaaleihin.

To 15.9. klo 13 – To 24.11. klo 15:30

Paikkoja vapaana: 7
Hinta: 65,00 €

Ilmoittaudu tästä
Makramee, Orivesi

Valmista solmeilemalla haaveidesi makrameetyö.

To 15.9. klo 17–21

Paikkoja vapaana: 5
Hinta: 35,00 €

Ilmoittaudu tästä
Sienivärjäys, Orivesi

Syksyn sienisadolla väriä lankoihin

La 17.9. klo 9–15

Paikkoja vapaana: 8
Hinta: 45,00 €

Ilmoittaudu tästä
Tunikan ompelu, Orivesi

Tule valmistamaan tunika trikoosta ommellen

To 29.9. klo 17 – To 13.10. klo 19:30

Paikkoja vapaana: 6
Hinta: 60,00 €

Ilmoittaudu tästä

Lokakuu

Matto - kudonnan alkeet, Orivesi

Suunnittele ja toteuta oma matto.

La 8.10. klo 9–15

Paikkoja vapaana: 7
Hinta: 75,00 €

Ilmoittaudu tästä
Kaarrokeneule, Orivesi

Syksyn suosikkineule Pirkka-langasta

Ti 25.10. klo 17 – Ti 13.12. klo 18

Paikkoja vapaana: 7
Hinta: 60,00 €

Ilmoittaudu tästä

Marraskuu

Miniryijy ompelemalla, Orivesi

Opi valmistamaan pieni, moderni ryijy ompelutekniikalla valmiiseen ryijypohjaan.

To 17.11. klo 17–20:15

Paikkoja vapaana: 4
Hinta: 30,00 €

Ilmoittaudu tästä

Yhdessäoloa
Onnistumisen iloa
Inspiraatiota

Tervetuloa tunnelmalliseen kädentaitojen taloon
Taitokeskus Orivesi sijaitsee keskeisellä paikalla Oriveden keskustassa Auvisen talossa. Meillä on mukava harrastaa tai ihan vaan nauttia yhdessäolosta käsitöiden parissa. Taitokeskus Orivesi on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Tule kursseillemme, käsityö- ja muotoilukoulun oppilaaksi, kutomaan valmiisiin loimiin, nikkaroimaan höyläpenkkihuoneeseemme, näyttelyihimme tai ostoksille myymäläämme. Matkailukohteena Taitokeskus Orivesi on avoinna kaikille – tule kurkistamaan mitä Auvisen talon huoneissa tapahtuu tänä päivänä.

Kursseja
Oriveden taitokeskuksessa voit kokea tekemisen iloa monella tapaa. Kurssitarjontamme on runsaampaa kuin koskaan. Ilmoittaudu kursseillemme ja tule opettelemaan uusia käsityötaitoja mukavaan seuraan. Kurssimme sopivat kaikenikäisille, niin aikuisille kuin lapsille, ja myös aloittelijoille. Tarvitset vain uskallusta aloittaa – kaikki materiaalit ja tarvittavat työvälineet löytyvät taitokeskuksesta.

Kudontaa ja loimia
Taitokeskus Oriveden loimiin mahtuu monenlaisia unelmia. Inspiroidu loimitarjonnastamme ja toteuta itsetehty matto, villahuopa, pellavapyyhkeitä, pöytäliinoja tai ryijy. Kutomossamme on 12 kangaspuut. Erikoisuutena kahdet lasten mittasuhteille tehdyt kangaspuut ja isot paineilmalla toimivat mattopuut, joilla voit kutoa lähes kaksi metriä leveää mattoa. Varaa oma kudonta-aika kangaspuillemme, ohjaamme ja autamme sinut alkuun.

Käsityö- ja muotoilukoulu
Oriveden toimii myös Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä. Taitokeskuksessamme kokoontuu viikoittain seitsemän opetusryhmää lapsille, nuorille ja aikuisille. Opetuspäivämme ovat maanantai, tiistai ja keskiviikko. Ryhmiimme voi ilmoittautua myös kesken lukuvuoden. Tule mukaan!

Näyttelyitä
Taitokeskus Oriveden yläkerrassa on pieni tunnelmallinen näyttelytila, jossa pidämme vaihtuvia näyttelyitä ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Voit myös vuokrata näyttelytilaa omaa näyttelyä tai kokousta varten.

Taitokauppa
Alakerran myymälämme on tulvillaan kaunista ja käytännöllistä – itselle ja tuliaiseksi. Taitokaupasta löydät ihanan valikoiman materiaaleja, tarvikepakkauksia, lahjatavaraa, postikortteja ja käsityötuotteita. Tule katsomaan!

Matkailukohde 
Auvisen talolla on hieno historia ja talo itsessään on tutustumisen arvoinen. Olemme vuosittain mukana Oriveden vanhat talot ja pihat -tapahtumassa. Olet tervetullut tutustumaan taloon myös muina aikoina. Ota meihin yhteyttä, jos haluat ryhmällesi opastetun kierroksen. Kerromme mielellämme talon historiasta ja nykypäivästä.

Auvisen talo 
Auvisen taloa voi hyvällä syyllä kutsua Oriveden maamerkiksi. Niin keskeisellä ja näkyvällä paikalla se on aina ollut. Upeasti säilynyt kaunis puurakennus erottuu ympäröivästä rakennuskannasta tänäkin päivänä.

Auvisen talon rakennutti 1926 kauppias Einari Auvinen. Kauppiaspariskunta Martta ja Einari Auvinen piti rakennuksen etuosan liiketilassa sekatavarakauppaa. Kaupan konttori ja varastotilat sekä perheen asuinhuoneet sijaitsivat talon kaksikerroksisessa osassa. Talossa on säilynyt monia kauniita alkuperäisiä yksityiskohtia. Yläkertaan vievän portaikon kaiteet, ruutuikkunat, peiliovet, kauniisti tummuneet veistetyt hirsiseinät sekä upeat kaakeliuunit. Auvisen talossa on säilynyt ihanalla tavalla vanhan talon tunnelma.

Nykyään Auvisen talon omistaa Oriveden kaupunki, ja rakennus kuuluu Pirkanmaan maakuntakaavassa maakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi merkityn aluerajauksen piiriin ja arvokkaaksi luokitelluksi aluekohteeksi. Rakennus tunnetaan Orivedellä edelleenkin rakennuttajansa nimen mukaisesti Auvisen talona. Vuonna 2020 Taitokeskus Orivesi juhli 50-vuotista toimintaansa Oriveden seudulla. Yli puolet tästä ajasta Taitokeskus Orivesi on toiminut Auvisen talossa.