Taitokeskus Orivesi

  • Värjäys luonnonväreillä on vuoden 2022 käsityötekniikka.

Taitokeskus Orivesi, myymälä
Keskustie 37, 35300 Orivesi
orivesi@taitopirkanmaa.fi
p. 050 355 9272
Avoinna ti–pe 10–17 ja la 10–14.

Kudonnan ohjaus ma–pe 10–16.

Minna Ahokas, vastaava neuvoja, p. 050 598 3482
Eija Pirttilahti, neuvoja, p. 050 433 8681

Tervetuloa tunnelmalliseen kädentaitojen taloon. Taitokeskus Orivesi on täynnä toimintaa ympäri vuoden.

Seuraa meitä somessa Facebook Instagram
#taitopirkanmaa #taitokeskusorivesi #onnielääkäsityössä #käsintehty #diy #handmade

Maaliskuu

Makrameeamppelit ja hyllyt, Orivesi

Makrameeta hyllyiksi ja amppeleiksi

Ti 28.3. klo 17 – Ti 4.4. klo 19:30

Paikkoja vapaana: 4
Hinta: 40,00 €

Ilmoittaudu tästä

Huhtikuu

Neulekahvila huhtikuu, Orivesi

Neulevinkkejä ja -niksejä hyvässä seurassa kahvikupposen äärellä.

Ti 4.4. klo 11–13:30

Paikkoja vapaana: 10
Hinta: 10,00 €

Ilmoittaudu tästä
Tuftattu tyyny, Orivesi

Helppo ja kaunis tyynynpäällinen trendikkäästi tuftaamalla. 

Ti 11.4. klo 17 – Ti 18.4. klo 19:30

Paikkoja vapaana: 6
Hinta: 40,00 €

Ilmoittaudu tästä

Toukokuu

Neulekahvila toukokuu, Orivesi

Neulevinkkejä ja -niksejä hyvässä seurassa kahvikupposen äärellä.

Ti 2.5. klo 11–13:30

Paikkoja vapaana: 10
Hinta: 10,00 €

Ilmoittaudu tästä

Kesäkuu

Kesä käsillä - Kesäpelit, Orivesi

Kesän aurinkoiset päivät ovat erilaisten pelien ja leikkien kulta-aikaa. Valmistamme pelivälineitä hauskoihin peleihin ja leikkeihin.

Ma 5.6. klo 10 – Ke 7.6. klo 14

Paikkoja vapaana: 8
Hinta: 120,00 €

Ilmoittaudu tästä

Yhdessäoloa
Onnistumisen iloa
Inspiraatiota

Tervetuloa tunnelmalliseen kädentaitojen taloon
Taitokeskus Orivesi sijaitsee keskeisellä paikalla Oriveden keskustassa Auvisen talossa. Meillä on mukava harrastaa tai ihan vaan nauttia yhdessäolosta käsitöiden parissa. Taitokeskus Orivesi on täynnä toimintaa ympäri vuoden. Tule kursseillemme, käsityö- ja muotoilukoulun oppilaaksi, kutomaan valmiisiin loimiin, nikkaroimaan höyläpenkkihuoneeseemme, näyttelyihimme tai ostoksille myymäläämme. Matkailukohteena Taitokeskus Orivesi on avoinna kaikille – tule kurkistamaan mitä Auvisen talon huoneissa tapahtuu tänä päivänä.

Kursseja
Oriveden taitokeskuksessa voit kokea tekemisen iloa monella tapaa. Kurssitarjontamme on runsaampaa kuin koskaan. Ilmoittaudu kursseillemme ja tule opettelemaan uusia käsityötaitoja mukavaan seuraan. Kurssimme sopivat kaikenikäisille, niin aikuisille kuin lapsille, ja myös aloittelijoille. Tarvitset vain uskallusta aloittaa – kaikki materiaalit ja tarvittavat työvälineet löytyvät taitokeskuksesta.

Kudontaa ja loimia
Taitokeskus Oriveden loimiin mahtuu monenlaisia unelmia. Inspiroidu loimitarjonnastamme ja toteuta itsetehty matto, villahuopa, pellavapyyhkeitä, pöytäliinoja tai ryijy. Kutomossamme on 12 kangaspuut. Erikoisuutena kahdet lasten mittasuhteille tehdyt kangaspuut. Varaa oma kudonta-aika kangaspuillemme, ohjaamme ja autamme sinut alkuun.

Käsityö- ja muotoilukoulu
Oriveden toimii myös Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä. Taitokeskuksessamme kokoontuu viikoittain kolme opetusryhmää lapsille ja nuorille. Opetuspäivämme ovat maanantai ja keskiviikko. Ryhmiimme voi ilmoittautua myös kesken lukuvuoden. Tule mukaan!

Näyttelyitä
Taitokeskus Oriveden yläkerrassa on pieni tunnelmallinen näyttelytila, jossa pidämme vaihtuvia näyttelyitä ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Voit myös vuokrata näyttelytilaa omaa näyttelyä tai kokousta varten.

Taitokauppa
Alakerran myymälämme on tulvillaan kaunista ja käytännöllistä – itselle ja tuliaiseksi. Taitokaupasta löydät ihanan valikoiman materiaaleja, tarvikepakkauksia, lahjatavaraa, postikortteja ja käsityötuotteita. Tule katsomaan!

Matkailukohde 
Auvisen talolla on hieno historia ja talo itsessään on tutustumisen arvoinen. Olemme vuosittain mukana Oriveden vanhat talot ja pihat -tapahtumassa. Olet tervetullut tutustumaan taloon myös muina aikoina. Ota meihin yhteyttä, jos haluat ryhmällesi opastetun kierroksen. Kerromme mielellämme talon historiasta ja nykypäivästä.

Auvisen talo 
Auvisen taloa voi hyvällä syyllä kutsua Oriveden maamerkiksi. Niin keskeisellä ja näkyvällä paikalla se on aina ollut. Upeasti säilynyt kaunis puurakennus erottuu ympäröivästä rakennuskannasta tänäkin päivänä.

Auvisen talon rakennutti 1926 kauppias Einari Auvinen. Kauppiaspariskunta Martta ja Einari Auvinen piti rakennuksen etuosan liiketilassa sekatavarakauppaa. Kaupan konttori ja varastotilat sekä perheen asuinhuoneet sijaitsivat talon kaksikerroksisessa osassa. Talossa on säilynyt monia kauniita alkuperäisiä yksityiskohtia. Yläkertaan vievän portaikon kaiteet, ruutuikkunat, peiliovet, kauniisti tummuneet veistetyt hirsiseinät sekä upeat kaakeliuunit. Auvisen talossa on säilynyt ihanalla tavalla vanhan talon tunnelma.

Nykyään Auvisen talon omistaa Oriveden kaupunki, ja rakennus kuuluu Pirkanmaan maakuntakaavassa maakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi merkityn aluerajauksen piiriin ja arvokkaaksi luokitelluksi aluekohteeksi. Rakennus tunnetaan Orivedellä edelleenkin rakennuttajansa nimen mukaisesti Auvisen talona. Vuonna 2020 Taitokeskus Orivesi juhli 50-vuotista toimintaansa Oriveden seudulla. Yli puolet tästä ajasta Taitokeskus Orivesi on toiminut Auvisen talossa.