Taitokeskus Vesilahti

  • ekoprinttausta lehdillä ja kukilla

Taitokeskus Vesilahti
Tapolantie 1 B, 37470 Vesilahti
P. 050 342 2508
vesilahti@taitopirkanmaa.fi

Avoinna

ma sopimuksen mukaan
ti 10–14
ke 10.30–18.30
to 10–17
pe 10–14

Seuraa meitä somessa Facebook
#taitopirkanmaa #taitokeskusvesilahti #onnielääkäsityössä #käsintehty #diy #handmade

Huhtikuu

Ompele valmiskaavoista, Vesilahti

Tule opettelemaan ompelua valmiiden kaavojen avulla

La 15.4. klo 11 – La 22.4. klo 17

Paikkoja vapaana: 6
Hinta: 65,00 €

Ilmoittaudu tästä

Toukokuu

Makramee-seinätekstiili, Vesilahti

Kaunis seinätekstiilli solmeilemalla

La 6.5. klo 10–16

Paikkoja vapaana: 8
Hinta: 45,00 €

Ilmoittaudu tästä

Vesilahden taitokeskus tarjoaa hyvät tilat kutomiselle ja useiden muiden käsityötekniikoiden harrastamiselle. Kangaspuita on viidet ja niiden lisäksi kahdet pienet kangaspuut. Puilla on aina mahdollista kutoa mattoa ja poppanaa, toisinaan myös esimerkiksi shaalia tai pyyheliinaa. Aloittelevan kutojan kannattaa sopia erikseen aika, jolloin neuvontaa on hyvin saatavilla. Kudonta-ajat on mahdollista sopia joustavasti.

Ryhmiä järjestetään aikuisille ja lapsille. Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä tarjoaa Vesilahdessa käsityötaiteen perusopetusta 6–14 -vuotiaille. Näpsä-ryhmät kokoontuvat taitokeskuksen lisäksi Ylämäen ja Narvan kouluilla.

Aikuiset voivat osallistua yksittäisille lyhytkursseille tai syys-/kevätkauden kestävään Taitoklubiin. Vesilahtelaisille eläkeläisille on tarjolla myös kunnan tukema Taitopiiri, joka kokoontuu joka toinen viikko.

Suur-Vesilahdella on oma kansallispuku, joka on tarkistettu vuonna 2000. Taitokeskuksesta on mahdollisuus hankkia pukuun sekä ohjeita että materiaaleja.

Toimimme perinteikkäässä, vuonna 1840 rakennetussa Tapolan talossa. Tapolan tila sijaitsi alun perin Vesilahden kirkon läheisyydessä, mutta rakennukset siirrettiin 1800-luvun lopulla nykyiselle paikalleen. Vuodesta 1924 Tapola on ollut Vesilahden kunnan omistuksessa.

Tapolan tila ja sen pihapiiri on vuosikymmenien ajan toiminut vesilahtelaisten kokoontumispaikkana. Taitokeskus on toiminut pihapiirissä vuodesta 2015. Perinteisen hämäläisen rakennustyylin mukaisesti sijoitettuihin pihapiirin rakennuksiin kuuluvat päärakennuksen lisäksi useiden yhdistysten käytössä oleva vierasrati ja luhtiaitta, jossa toimii kesäisin paikallisia nuoria työllistävä kahvila.

Vesilahden Taitokeskuksen vastaavana neuvojana toimii tekstiilialan artesaani Kati Salminen. Perinteiset tekniikat, kuten ryijyt, kirjonnat ja kudonnaiset ovat erityisesti Katin kiinnostuksen kohteita. Vesilahden Näpsopettajana toimii Hanna Kuutti.

Vesilahdella on oma ryijymallisto, joka on taitokeskuksessa esillä.