Taitokeskus Ylöjärvi

  • purkkivärjättyä lankaa

Taitokeskus Ylöjärvi, Krankkula
Suojastentie 10, 33480 Ylöjärvi
P. 050 593 9622
ylojarvi@taitopirkanmaa.fi

Avoinna ma–ke 10–16, to 10–17
perjantai sopimuksesta
Taitokeskuksella mahdollisuus omatoimiseen kutomiseen.

Seuraa meitä somessa Facebook Instagram
#taitopirkanmaa #taitokeskusylöjärvi #onnielääkäsityössä #käsintehty #diy #handmade

Ylöjärven taitokeskuksessa toteutetaan monimuotoisesti taiteen perusopetusta, sillä samoissa tiloissa toimivat Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä sekä Ylöjärven kuvataidekoulu Piirto.

Taitokeskuksen puolella suihkivat sukkulat kudonnan harrastajien käsissä. Tarjolla on myös erilaisia kädentaitojen lyhytkursseja. Puodista löytyy Ylöjärvi-tuotteita, koruja, neuleita, kodintekstiilejä ja käsityömateriaaleja.

Taitokeskus Ylöjärven toimipisteessä työskentelevät Nanna Nurmala ja Emmi Nylund. Ohjaajilla on osaamista aina ompelusta kudontaan.

Kutomossa on tällä hetkellä kahdessa huoneessa peräti kahdeksat kangaspuut. Yksi Krankkulan huone on omistettu toimistokäyttöön, yksi myymälälle ja loput ovat opetuskäytössä. Opetustiloissa on mahdollisuus keramiikan tekoon. Olet tervetullut kutomaan ja kursseillemme. Tai poikkea viimeistelemään keskeneräisiä lankatöitäsi käsityönurkkaukseemme!

Ylöjärven taitokeskuksen, Krankkulan historia juontaa juurensa 1800-luvun puoliväliin. Vuonna 1846 Abraham Pietilä vuokrasi Mykkärön pellon ja antoi palstalle nimeksi Grankulla. Kansan suussa nimi muuttui mutkattomasti Krankkulaksi. Rakennuksen nykyinen ulkoasu on suurelta osin peräisin vuodelta 1866.

1800-luvulla talossa toimi vielä Hilma Lindströmin tyttökouluun valmistava yksityiskoulu. 1900-luvun alussa tila toimi Tampereen reaalilyseon maisteri Karl Johan Sadeniuksen kesähuvilana. Sen jälkeen talossa on toiminut muun muassa kirkonkylän koulun veistoluokka, Säästöpankki ja Ylöjärven osuuskassa. Krankkula muuttui kädentaitojen taloksi vuonna 2004 peruskorjauksen yhteydessä.