Tule mukaan ikimuistoiselle kesäleirille Tampereen hauskimmassa paikassa!

Tampereen matkailun suurin vetovoimatekijä Särkänniemi sekä Taito Pirkanmaa ry toteuttavat tulevana kesänä yhteistyössä kaksi ainutlaatuista elämysleiriä lapsille. Leirit järjestetään heti lomakauden alussa kesäkuussa, 7.-18.6.2021. 

Leirin teemana on ”Lammas ja villa”. Leiriohjelmassa yhdistyvät maatilatoiminta, eläintenhoito ja käsityötaitojen oppiminen leikkejä ja pelailua unohtamatta. Leirin tavoitteena on tuottaa lapsille unohtumaton elämys ja opettaa heille perinteisiä käsityötaitoja, kuten miten lampaan villa muokataan kankaaksi 

Taito Pirkanmaa ry on tuottanut vuodesta 1912 käsityökoulutusta ja vaalinut aineetonta kulttuuriperintöä, käsityötaitoa toiminnassaan. Yhdistykseen 11 toimipisteessä ympäri Pirkanmaata järjestetään käsityön taiteen perusopetusta sekä aikuisille että lapsille Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsässä sekä paljon erilaista kurssi- ja työpajatoimintaa. Koiramäki on Särkänniemen huvipuiston sisällä Mauri Kunnaksen kirjojen miljööseen teemoitettu eläinpuisto. Kaupunkimiljöössä sijaitsevassa puistossa pääsee tapaamaan oikeita eläimiä poneista possuihin, mikä alkaa olla jo harvinaista tämän ajan lapsille.  

Eläin- ja käsityöpainotteisen elämysleirin kokemus lapselle voi olla monitahoinen. Käsityön ja eläinten pedagogisia ja hyvinvointia lisääv vaikutuksia voi tarkastella monelta kantilta. Käsityötaitojen opettelu tukee lapsen muutakin oppimista; käsitöitä tehdessä looginen päättelykyky vahvistuu sekä käden hienomotoriikka kehittyy. Motorisella kehityksellä on todettu olevan suora yhteys lapsen tiedollisessa kehityksessä. Eläimiä käytetään sosiaalipedagogisesa toiminnassa hyvinvoinnin edistäjinä, esimerkiksi hevosia, koirakavereita ja lukumarsuja. Eläinten kanssa oleminen rauhoittaa ihmistä ja elämistä huolehtiminen kasvattaa vastuullisuuteen. 

Katso myös muut Kesä käsillä -kesäleirit!

 Ilmoittautuminen elämysleirille Särkänniemeen

Leiri 1 1.-2.lk lapsille https://arvi.taito.fi/fi/kauppa/taito-pirkanmaa-ry/697

Leiri 2 3.4-lk lapsille https://arvi.taito.fi/fi/kauppa/taito-pirkanmaa-ry/698

Lähteet 

www.taitopirkanmaa.fi  

https://sarkanniemi.fi/fi/koiramaki  

https://static.punomo.fi/uploads/2017/03/kasityo-oppiaineen-merkitys.pdf  

https://www.gcfinland.fi/green-care-/menetelmat/elainavusteiset-menetelmat/  

 

Lisätiedot:  

Anna Puolakka anna.puolakka@taitopirkamaa.fi 050 349 4810 

Tiia Tuominen tiia.tuominen@sarkanniemi.fi 050 3888 999 

Lammas Koiramäessä

Koiramäen miljöö

huovutus

Tulosta