Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän 30-vuotisjuhlavuoden syysnäyttelyn teema on avaruus. Lastenkulttuurikeskus Rullassa järjestettävässä näyttelyssä on esillä Näpsän alle 10-vuotiaiden oppilaiden oppilastöitä.

Näyttely kuvaa hienosti, kuinka monipuolisia tekniikoita ja materiaaleja oppilaat pääsevät kokeilemaan käsityön taiteen perusopetuksen tunneilla. Avaruusteemaa on mahdollista lähestyä ihmetellen, leikkien ja käsityön keinoin – niin kuin kaikkea Näpsässä. Töissä näkyy oppilaiden oma suunnittelu ja rikas mielikuvitus, joita opettajat tukevat omalla ammattitaidollaan.

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä on yksi ensimmäisistä käsityön taiteen perusopetusta järjestävistä oppilaitoksista. Koulu perustettiin kolmekymmentä vuotta sitten vuonna 1990.

Koulu on kasvanut vuosien varrella niin, että nykyisin opetusta saa lähes tuhat oppilasta viikossa. Koulu on suurin yksityinen käsityö- ja muotoiluoppilaitos koko Suomessa.

Näpsä vaikuttaa ja näkyy Pirkanmaalla tuhansien ihmisten arjessa. Uusia ja vanhoja näpsäläisiä tapaa yleensä siellä, missä arvostetaan käsityötä ja hyvää muotoilua.

Näpsän tavoitteena on aina ollut innostaa tekemään itse ja oppia ilmaisemaan itseään käsityön ja taiteen avulla. Mikä onkaan hienompaa kuin kasvaa ihmiseksi, joka osaa tehdä omasta elämästään oman näköisensä.

Oppilaitos on Taito Pirkanmaa ry:n hallinnoima. Oppilaitoksen hallinnollinen yksikkö toimii Tampereella Tammelassa, jossa annetaan myös Näpsä-opetusta. Sen lisäksi Näpsä toimii yhdeksällä Taito Pirkanmaan taitokeskuspaikkakunnalla sekä Nokialla ja Akaassa, kaikkiaan 22 eri opetuspisteessä.

Näyttely on avoinna 20.8.–18.10. Lastenkulttuurikeskus Rullan aukioloaikoina ke 9–18, to–pe 9–14 ja la–su 10–16. Rulla sijaitsee vanhan linja-autoaseman kiinteistössä osoitteessa Hatanpään valtatie 7.

Lisätiedot ja yhteydenottopyynnöt:

Rehtori Maria Suikkanen
maria.suikkanen@taitopirkanmaa.fi
P. 050 598 8692

Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä
Asiakaspalvelu, oppilashallinto
Peltokatu 16 C, 33100 Tampere
napsa@taitopirkanmaa.fi
P. 050 560 6332
ma–to klo 9–16

Tulosta