Haluatko nähdä miltä Uusi Alku näyttää? Toivottavasti, tuumaavat Meri Mäntylä ja Matilda Hytönen. Mäntylän ja Hytösen tiet kohtaavat uuden taiteellisen herätyksen muodossa yhteisnäyttelyssä Tampereen Verkarannassa elokuussa 2020.

– Olemme tehneet kuvataidetta lähes koko tähänastisen elämämme ja tunnemmekin toisemme kuvataideluokalta. Taiteilumme jatkui aina korkeakouluopintoaikaan asti, jolloin poikkesimme luovalta polulta kauppatieteelliseen maailmaan eri kaupunkeihin. Luova palo ja tarve ilmaista itseä eli kuitenkin molempien sisimmässä ja vaati päästä valloilleen. Pikkuhiljaa taide alkoi vaatia tilaa ja raivata tietä rohkeudelle ja isommille unelmille.

Kuin johdatuksesta taiteilijoiden tiet kohtasivat jälleen ja he huomasivat kokevansa ja kaipaavansa elämässä samoja asioita.

– Koimme, että taide antaa meille jotain, jota emme edes ymmärtäneet tarvitsevamme, mutta jota ilman emme enää osaisi elää. Yhteinen kokemuspohja sai meidät kannustamaan toisiamme rohkeampaan luovuuden ilmaisuun. Tästä syntyikin idea yhteiselle taidenäyttelylle.

– Uusi taiteellinen herätyksemme on tasapainottava osa elämäämme ja tullut jäädäkseen, Mäntylä ja Hytönen sanovat.

Taidenäyttely Uusi Alku
Verkarannan Parvigalleria, Vuolteentori 2, Tampere
Näyttely on avoinna 1.–28.8.2020 ma–pe 10–17 ja Taidesuunnistusviikonloppuna la–su 29.–30.8. klo 11–17.

Taidenäyttely on samalla myyntinäyttely. Otathan yhteyttä samassa kerroksessa sijaitsevan Verkarannan taitokeskuksen henkilökuntaan, jos haluat ostaa teoksen.

Tulosta