Kangasalan taitokeskuksen pöydällä on iso pino neulottuja sukkia. Ne on kaivettu Taito Pirkanmaan varastosta malliksi hetkeen, jossa käynnistetään kangasalalaista villasukkien hyväntekeväisyystempausta.

Kangasalalainen kunnanvaltuutettu Hanna Laine tutkii sukkia yhdessä Taito Pirkanmaan toiminnanjohtajan Tuula Ruusumaan kanssa. Naiset ovat lyöneet juuri kättä päälle ja päättäneet kerätä yhdessä tuumin villasukkia lahjoitettavaksi Kangasalan kaupunginsairaalan vuodeosastolle.

Hanna Laine on koko idean äiti. Ajatus syntyi kesällä, kun Laine työskenteli tilapäisesti kaupunginsairaalan vuodeosastolla. Normaalioloissa hänen työpaikkansa on esiopetuksessa lastenhoitajana, mutta keväällä Laine siirtyi vuodeosastolle lasten hoitotarpeen vähentyessä koronaepidemian vuoksi.

– Vuodeosastolla kävi ilmi, että siellä on käyttöä neulotuille villasukille. Ilmoitin tästä tarpeesta omissa sosiaalisen median kanavissani ja sainkin hyvän määrän sukkia kerättyä, Laine kertoo.

Osa sukista lahjoitettiin kotiutuville ikäihmisille, osa sukista jäi sairaalakäyttöön. Laineelle lahjoitus oli kokemuksena ravisuttava, minkä vuoksi hän halusi toistaa keräyksen nyt joulun alla ja isompana.

– Monet ikäihmiset olivat todella liikuttuneita, kun heille annettiin sukat. He ihmettelivät ääneen, että saavatko he sukat oikein omaksi.

Taito Pirkanmaan oli helppo lähteä kumppaniksi hankkeeseen – onhan sillä itselläänkin omaa lankatuotantoa ja varmasti ainakin sata suunniteltua sukkamallia. Tuula Ruusumaa muistuttaa kuitenkin, että lahjoitettavan sukan ei suinkaan tarvitse olla monimutkainen.

– Ihan tavallinen yksivärinen sukka tai yksinkertaisella raidoituksella neulottu sopii keräykseen todella hyvin. Toivoisimme kuitenkin, että sukka olisi neulottu konepesun kestävästä sukkalangasta. Silloin se kestää kulutusta paremmin, Ruusumaa vinkkaa.

Sukkia kerätään joulukuun puoliväliin asti. Sen jälkeen katsotaan, kuinka paljon sukkia on koossa. Jos sukkia saadaan reilusti, niitä jaetaan tarpeen mukaan myös muihin kaupungin yksiköihin.

Sukkia voi toimittaa Kangasalan taitokeskukseen sen aukioloaikoina. Taitokeskus sijaitsee nyt uusissa tiloissa osoitteessa Ellintie 2. Samassa talossa toimii myös muita yrittäjiä, muun muassa pitopalveluyrittäjä Irma Mäkimaa.

Keräykseen otetaan vain aikuisten sukkia. Naisten sukan olisi olla hyvä koossa 38–39 ja miehen sukan 42–43.

Jos et pysty itse toimittamaan sukkia taitokeskukselle, ota yhteyttä p. 050 680 18 tai tuula.ruusumaa@taitopirkanmaa.fi. Saamme noudon varmasti järjestymään Kangasalan alueelta!

Taitokeskus Kangasala | avoinna ma 9–17, ti 9–15, ke 11–14.30, to 9–15.

Tulosta