Ilmoittautuminen

Näpsään voivat ilmoittautua yli 5-vuotiaat ja myös aikuiset. Näpsän oppilashaku on keväällä toukokuun loppuun mennessä syksyllä alkavaan opetukseen. Vapautuvia oppilaspaikkoja täytetään myös lukuvuoden aikana.

Opetusryhmän aika pyritään järjestämään mahdollisimman pian koulupäivän päättymisen jälkeen. Nuoremmat oppilaat opiskelevat aikaisemmissa ryhmissä ja vanhemmat myöhäisemmissä ryhmissä. Alle kouluikäiset ja 7–9-vuotiaat opiskelevat 2 oppitunnin ryhmissä, 10–13-vuotiaat 3 oppitunnin ryhmissä, yli 14-vuotiaat ja aikuiset 4 oppitunnin ryhmissä. Kesän oppilaspaikkakirjeen opetusryhmä voidaan tarvittaessa vaihtaa peruskoulun lukujärjestyksen varmistuessa. Aikuisille on iltaryhmiä ja aamupäiväryhmiä.

Oppilashaku tapahtuu oppilashallintojärjestelmä Wilman kautta. Myös kaveritoiveita pyritään ottamaan huomioon. Hakemukselle on hyvä kirjata myös asioita, joita opettajan on hyvä tietää ollakseen mukana oppilaan kokonaisvaltaisessa kasvun tukemisessa.

Oppilaspaikkahakemus on sitova. Tallennetusta hakemuksesta palautuu automaattinen sähköpostiviesti. Jos saat huhtikuussa sähköpostiin ilmoittautumisesta tiedon, että olet varasijalla ryhmään, todennäköisesti saat silti oppilaspaikan. Näpsän oppilastilanne jatkavien oppilaiden osalta muuttuu toukokuussa ja ryhmiin vapautuu oppilaspaikkoja.

Syksyksi oppilaspaikkaa hakeneille toimitetaan päätös oppilaaksi otosta heinäkuussa. Oppilaiksi otetut saavat samassa kirjeessä lukuvuosioppaan ja tunnukset Wilmaan. Lukukausi- ja materiaalimaksulasku postitetaan myös heinäkuussa. Kesä-heinäkuussa oppilaspaikkaa hakeneet saavat tiedon valinnasta elokuussa sähköpostitse. Kun oppilaspaikkaa on haettu lukuvuoden aikana, otamme yhteyttä sähköpostitse, kun oppilaspaikka järjestyy.

Oppilaspaikka on koko taiteen perusopetuksen oppimäärään. Jo oppilaana olevat eivät täytä uutta hakemusta seuraavalle lukuvuodelle.