Ilmoittautuminen

Näpsään voivat ilmoittautua yli 5-vuotiaat ja myös aikuiset. Näpsän oppilashaku on keväällä toukokuun loppuun mennessä syksyllä alkavaan opetukseen marras-joulukuussa keväällä alkavaan opetukseen. Vapautuvia oppilaspaikkoja täytetään myös lukuvuoden aikana.

Opetusryhmän aika pyritään järjestämään mahdollisimman pian koulupäivän päättymisen jälkeen. Nuoremmat oppilaat opiskelevat aikaisemmissa ryhmissä ja vanhemmat myöhäisemmissä ryhmissä. Alle kouluikäiset opiskelevat 60-90 min. ryhmissä, 7–9-vuotiaat 2 oppitunnin ryhmissä, 10–17-vuotiaat 3 oppitunnin ryhmissä ja aikuiset 3–4 oppitunnin ryhmissä. Kesän oppilaspaikkakirjeen opetusryhmä voidaan tarvittaessa vaihtaa peruskoulun lukujärjestyksen varmistuessa. Aikuisille on iltaryhmiä ja aamupäiväryhmiä.

Oppilashaku tapahtuu oppilashallintojärjestelmä Wilman kautta. Myös kaveritoiveita pyritään ottamaan huomioon. Hakemukselle on hyvä kirjata myös asioita, joita opettajan on hyvä tietää ollakseen mukana oppilaan kokonaisvaltaisessa kasvun tukemisessa.

Oppilaspaikkahakemus on sitova. Tallennetusta hakemuksesta palautuu automaattinen sähköpostiviesti. Jos saat huhtikuussa sähköpostiin ilmoittautumisesta tiedon, että olet varasijalla ryhmään, todennäköisesti saat silti oppilaspaikan. Näpsän oppilastilanne jatkavien oppilaiden osalta muuttuu toukokuussa ja ryhmiin vapautuu oppilaspaikkoja.

Syksyksi oppilaspaikkaa hakeneille toimitetaan päätös oppilaaksi otosta heinäkuussa sähköpostitse. Oppilaiksi otetut saavat samassa viestissä lukuvuosioppaan. Lukukausi- ja materiaalimaksulasku tulee myös heinäkuussa sähköpostilla osoitteesta noreply@netvisor.fi. Kesä-heinäkuussa oppilaspaikkaa hakeneet saavat tiedon valinnasta elokuussa sähköpostitse. Kun oppilaspaikkaa on haettu lukuvuoden aikana, otamme yhteyttä sähköpostitse, kun oppilaspaikka järjestyy.

Oppilaspaikka on koko taiteen perusopetuksen oppimäärään. Jo oppilaana olevat eivät täytä uutta hakemusta seuraavalle lukuvuodelle.