Taitokeskus Hervanta

  • neuleen paikkaus silmukkaparsinnalla

Hervannan vapaa-aikakeskus, Lindforsinkatu 5
33720 Tampere
P. 050 414 6658
hervanta@taitopirkanmaa.fi
Avoinna
ma klo 9–16, ti klo 9–17, ke–to 9–16, pe sopimuksen mukaan.
Seuraa meitä somessa Facebook
#taitopirkanmaa #taitokeskushervanta #onnielääkäsityössä #käsintehty #diy #handmade

Maaliskuu

Minä osaan - monikulttuurinen käsityökurssi

Minä osaan -monikulttuurisella käsityökurssilla suomen kieli tulee tutuksi käsityön keinoin. Neulomme, kirjomme ja teemme savitöitä yhdessä. Samalla opit suomen kieltä rennossa ympäristössä.  

Ti 9.3. klo 9:30 – Ti 1.6. klo 14

Paikkoja vapaana: 9
Hinta: 50,00 €

Ilmoittaudu tästä
Lupa harrastaa – maksuton käsityön harrastusryhmä lapsille, Hervanta

Taitokeskus Hervannan keramiikan ryhmässä tamperelaiset 4.–6.-luokkien oppilaat pääsevät tutustumaan keramiikan saloihin maksuttomasti neljän viikon ajan.

Ti 16.3. klo 15 – Ti 13.4. klo 17

Paikkoja vapaana: 4
Hinta: 0,00 €

Ilmoittaudu tästä

Huhtikuu

Parsi ja paikkaa, Hervanta

Suunnittele ja toteuta parsintapakkaus neuloille ja langoille

Ti 13.4. klo 17–20:15

Paikkoja vapaana: 9
Hinta: 21,00 €

Ilmoittaudu tästä
Hexagon -kori rottingista, Hervanta

Valmista muhkea kori rottingista lankakerille tai vaikkapa leluille. Jos kurssi on täynnä, tiedustele peruutuspaikkaa tai uutta kurssia hervanta@taitopirkanmaa.fi

La 17.4. klo 9:30–15:30

Paikkoja vapaana: 2
Hinta: 39,00 €

Ilmoittaudu tästä
Keraamisia ruukkuja puutarhaan eri tekniikoilla, Hervanta

Tehdään käsinrakennus- tekniikoilla ruukkuja. Jos kurssi on täynnä, tiedustele varasijaa p. 050 414 6678 tai hervanta@taitopirkanmaa.fi 

Pe 23.4. klo 17 – Pe 14.5. klo 17

Paikkoja vapaana: Täynnä
Hinta: 64,00 €

Ilmoittaudu tästä
Makramee seinätekstiili tai -amppeli, Hervanta

Makramee-tekniikka on suuressa suosiossa. Solmeillen valmistat helposti trendikkäitä ja kauniita sisustustuotteita.

La 24.4. klo 9:30–15:30

Paikkoja vapaana: 6
Hinta: 39,00 €

Ilmoittaudu tästä

Toukokuu

Kutomaan koko kesäksi! Hervanta

Kankaanrakennuksen ja kutomisen peruskurssin teoria.

Ti 4.5. klo 17 – Ti 11.5. klo 20:15

Paikkoja vapaana: 6
Hinta: 39,00 €

Ilmoittaudu tästä
Keramiikan astiakurssi, Hervanta

Uusi, innostava savityökurssi keväälle! Kurssilla valmistetaan keraamisia astioita tai muita käyttöesineitä kipsimuottien avulla.

Pe 7.5. klo 17 – La 8.5. klo 15:15

Paikkoja vapaana: Täynnä
Hinta: 64,00 €

Ilmoittaudu tästä

Taitokeskus Hervannan tilat sijaitsevat kaupunginosan ytimessä, Reima ja Raili Pietilän suunnittelemassa punatiilisessä rakennuksessa. Hervannan vapaa-aikakeskus valmistui elokuussa vuonna 1979 ja se tarjoaa harrastustilaa liikunnan ja kulttuurin opetuksiin. Rakennuksen tiloja käyttävät urheiluseurat, vapaan sivistystyön toimijat ja yritykset. Taloa varataan myös erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Taitokeskus Hervannan vilkas toiminta on jatkunut vapaa-aikakeskuksessa jo 40 vuoden ajan.

Kutomon 14 kangaspuut ovat ahkerassa käytössä mahdollistaen monipuolisen ja valmiiksi rakennetun loimivalikoiman matoista kantoliinoihin. Voimme tarjota asiakkaille myös heidän toiveidensa mukaisia loimia, melko nopeallakin aikataululla. Taitokeskuksella voi kutoa vapaa-aikakeskuksen aukioloaikojen mukaisesti omatoimisesti iltaan saakka tai viikonloppuisin. Kudonnan ohjausta on tarjolla arkisin maanantaista torstaihin ja kutomisajoista sovitaan vastaavan ohjaajan kanssa käymällä taitokeskuksella, soittamalla tai sähköpostilla. Kutomomme toiminta on tarkoitettu kaikille – vasta-alkajista mestareihin!

Kurssitoimintaa ideoimme vallitsevia trendejä tutkaillen ja perinteisiä käsityötapoja vaalien. Syksyksi ja kevääksi suunnitellusta Taito Pirkanmaan kurssimallistosta löytyy asiakkaille uusia ja innostavia tekniikoita.

Teemme yhteistilauksen materiaaleista kauden alussa elokuussa ja tammikuussa. Järjestämme taitokeskuksessa kauden mittaan myös savityökursseja. Kurssivalikoimastamme löytyy alkeis- ja jatkokurssit, sekä erilaisia teemakursseja. Taitokeskuksella on tilava keramiikkaluokka, josta löytyvät harrastukseen tarvittavat työvälineet, materiaalit, alustat, muotit ja sähködreija. Savitöiden perusteet hallitsevalla kausikorttiasiakkaalla on mahdollisuus käydä oman aikataulun mukaisesti työskentelemässä tilassa savitöiden parissa. Pajalla käytetään taitokeskuksen kautta ostettua savea, asiakas huolehtii itse töidensä kuivumisesta ja lasittamisesta. Työt poltetaan taitokeskuksen toimesta.

Meillä toimii myös Kurkkaa savipajalle -konsepti. Mikäli haluat koota yhteen porukan, tai mietit innostavaa tekemistä työpaikan tyhy-päivään, voit tiedustella meiltä ohjattuja savipajahetkiä omien toiveidesi mukaisesti.

Hinnat palveluillemme löydät tästä.

Keramiikan ohjaaja on kevätkaudella 2021 paikalla maanantaisin ja tiistaisin klo 9–16.

Kutomo, kurssit, keramiikka ja Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä tekevät taitokeskus Hervannasta käsityöharrastajan suosikkipaikan! Meiltä voit hankkia myös jonkin verran materiaaleja käsitöihisi.